Zabudnite na klasické kachličky

Väčšina z nás si ani nevie predstaviť vo svojej kúpeľni „holé“ steny. Všetci ich máme vyčačkané obkladačkami veľkými, malými alebo dokonca mozaikami. No nechať na stenách holý betón, vôbec nie je zlé! Samozrejme nie ten obyčajný, aby bolo všetko tip top, chce to niečo špeciálne!

 

Ortobetón alebo technicky sklovláknobetón je špeciálny druh betónu, ktorý vzniká pridaním sklenených vlákien. Mohli by sme ho nazvať aj ako SUPERbetón, keďže jeho vlastnosti sú úžasné. Je odolný voči vode, slnku či dokonca chemikáliám, a tak je v podstate nezničiteľný. Jeho vlastnosti vás už určite zaujali, ale okrem toho, že je takýmto superhrdinom, vo vašej kúpeľni môže vyzerať naozaj báječne.

Zdroj: pinterest

Zdroj: pinterest

Ortobetón môžete použiť na plochy stien namiesto obkladačiek. Steny budú adekvátne chránené proti vlhkosti a vám ubudnú starosti s výberom a lepením obkladu. Okrem toho sa z neho dá s ľahkosťou vyrobiť kúpeľňový nábytok podľa vašich predstáv. Betónové umývadlá, vane alebo doplnky rôznych veľkostí a tvarov, sú určite zaujímavým variantom do každej kúpeľne.

Ak sa bojíte fádnosti šedej farby, stačí zvoliť vhodné farebné doplnky a problém je hneď zažehnaný. Drevo, sklo či kov môžu byť v tomto prípade viac ako nápomocné. Ak vám to však nestačí, ortobetón nemusí byť iba šedý. Pridaním farebných prímesí, získate produkt podľa vašej predstavy.

Zdroj: pinterest

Zdroj: pinterest

Ak ste sa do toho SUPERbetónu zamilovali tak ako my, neváhajte a vytvorte si s ním modernú kúpeľňu, ktorú spolu s ním určite dosiahnete. Samozrejme, nepokúšajte sa vytvoriť si ho podomácky, lebo výsledok by asi nebol ako na obrázku. Manipulácia s týmto materiálom si vyžaduje odbornú pomoc a výrobu od tých najpovolanejších.

(Visited 178 times, 1 visits today)
Share