Domáci sirup

Sirup (alebo jednoduchý sirup, alebo „gomme“) je, ako už názov napovedá, veľmi jednoduchý na výrobu a základný predmet pre váš domáci bar. Nájdete ho v tisícoch koktailov vrátane Mojitos a Daquiris.

Používa sa predovšetkým ako náhrada surového cukru a dodáva bohatý objem. Keďže pracujeme s tekutinami a ľadom v kokteiloch, cukrové sirupy majú tú výhodu, že sa už rozpúšťajú, čo uľahčuje miešanie do koktailov oveľa rýchlejšie a plynulejšie ako pri použití granulovaného cukru.

Je tiež oveľa hospodárnejšie vyrobiť si vlastný cukrový sirup ako si ho kúpiť vopred, takže tu je návod, ako si vytvoriť svoj vlastný:
recept

Rozhodli sme sa pre pomer cukru: voda 2: 1, aby sme vytvorili silnejší sirup, ktorý bude vyžadovať menší objem nápoja a vydrží dlhšie na polici. Náš cukrový sirup TASTE koktaily sa meria podľa objemu, takže na každých 100 g cukru potrebujete 50 g vody (voda z fľaškových prameňov je najlepšia, ale voda z vodovodu má dobrú prácu. Môžete tiež filtrovať vodu z vodovodu najprv pre dobrú strednú zem. )

Budete potrebovať:

voda
Caster alebo granulovaný cukor (alebo experiment s hnedou alebo demerarou pre inú príchuť)
Kastról
Varná doska
Naberačka alebo lievik a fľaše na nalievanie.

Bežne sa používa biely cukor, ale stojí za to zvážiť použitie tmavšieho cukru, ak sa bude používať s tmavými liehmi, napr. Demerara sirup môže pracovať zázraky s rumom.

Tu je návod, ako to urobil:

1. Do čistého hrnca nalejte jednu šálku vody

2. Do vody pridajte jednu šálku cukru v kaderníctve a položte ho na malé teplo

3. Opatrne premiešajte cukor a vodu, kým sa väčšina cukru nerozpustí (kvapalina bude vyzerať väčšinou číra)

4. Teraz pridajte druhý pohár do panvice miešanie, ako si naliať ju. Pokračujte, kým žiadne granule cukru sú viditeľné.

5. Kúrenie pomáha rozpúšťať cukor, ale dávajte pozor, aby teplota nebola príliš vysoká – nenechajte vodu variť alebo dokonca dusiť.

6. Voliteľne pridajte malú kvapku bezvodnej vodky – to pomôže dlhšie sirup zachovať.

7. Akonáhle je všetok cukor rozpustený, nechajte sirup úplne vychladnúť (nechajte pokrievku na panvici, aby sa do nej nedostali muchy!) A potom nalejte do fliaš.

Ak je sirup uchovávaný v chladničke, uchovávajte ho až šesť mesiacov, aj keď je dobré ho vynechať. Uvedomíte si, že 1 šálka vody a 2 šálky cukru nevyrábajú tri šálky sirupu… viac pravdepodobne 1,5 šálky!
Ochutené sirupy

Ak chcete pripraviť ochutený sirup, začnite s rovnakými zásadami cukru a vody (buď pomer 1: 1 alebo 2: 1), potom pridajte aromatizačný prvok, kým sa cukor a voda zohrejú. Keď je sirup dostatočne ochutený pre vašu chuť, odstráňte ho z ohňa a pretlačte do fľaše. Zázvorový sirup

Pri rozhodovaní o tom, aké príchute sa pridajú, sa ponúka množstvo možností. Ovocie, pre jedného, ​​je samozrejmou voľbou. Citrusová kôra je skvelý doplnok k jednoduchému sirupu a citrusový sirup je pomerne všestranný, čím sa posilňujú koktaily vyrobené z takmer akéhokoľvek základného ducha.

Berry-ochutené sirupy sú chutné a sú obzvlášť dobré v nealkoholických kokteiloch. Aj bylinné sirupy rýchlo na jar. Šampón naplnený bazalkou alebo mätový sirup je vhodný na to, aby ste mali po ruke, napríklad, keď chcete kokteil z mincovne, ale nechcete sa zaoberať zmätenou mätou do každého nápoja… Mojitos na jar! Máme už čoskoro článok o tom, ako si vyrobiť svoj vlastný likér z ostružín s použitím jednoduchého sirupu.

Zoznam je nekonečný, ale Ginger sirup je jedným z mojich obľúbených a je skvelý s rumom. Jemne nakrájajte zázvor a vylúhujte cukrový sirup, až kým sa všetok cukor nerozpustí, akonáhle sa sirup ochladí na sterilnú fľašu.

(Visited 171 times, 1 visits today)
Share