Ergonómia v kuchyni je dôležitá

Zamyslite sa nad časom stráveným v kuchyni: zistíte, že musíte robiť veľa chôdze sem a tam, ohýbať sa, kľačať, natiahnuť si končatiny ako Elastigirl, aby ste dosiahli to, čo potrebujete, a prenikať skrinkami so skrúteným telom v nepohodlných pozíciách?

Ak je odpoveď áno, jednoducho nemáte veľmi ergonomickú kuchyňu. Ergonómia v kuchyni sa zameriava na to, ako by mala byť navrhnutá kuchyňa vo všetkých jej prvkoch, aby sme optimalizovali naše pohyby a minimalizovali stres, ktorý kladieme na naše telo pri vykonávaní každodennej kuchyne.

Ergonomická kuchynská doska

Zvážte to: Ak ste priemerný užívateľ kuchyne, varenie doma jedlo dvakrát alebo trikrát denne, každý deň budete pravdepodobne … … pohybovať medzi jedálenským stolom a kuchyňou viac ako 30 krát … … otvorte a zatvorte zásuvky a dvere kabinetu cez 80 krát … … dokončiť viac ako 50 úloh medzi hlavnou doskou a drezom.

Keďže kuchyňa je jedným z najpoužívanejších miest domova, jej ergonómia je obzvlášť dôležitá, bez ohľadu na to, aké silné alebo zdravé je vaše telo. V skutočnosti je ergonómia kuchyne o prevencii.

Nesmieme často hovoriť o kuchynskej ergonómii (hovoriť o estetických trendoch je určite oveľa zábavnejšie!), Ale jeho princípy by mali byť v centre dizajnu každého kuchynského výrobku a každého kuchynského usporiadania. Vedieť o ergonómii – a ako používate kuchyňu – vám môže pomôcť pochopiť:

ak váš dizajnér v kuchyni robí dobrú prácu, ktorá zabezpečí, že vaša kuchyňa bude veľmi ľahko použiteľná;
ako hľadať správne kuchynské príslušenstvo na investovanie.
Teraz existujú úlohy, ktoré každý robí v kuchyni, bez ohľadu na ich návyky, takže každá kuchyňa by mala byť optimalizovaná, aby uľahčila takéto činnosti. A potom existujú funkčné vlastnosti, ktoré musia byť zvolené na základe vášho osobného spôsobu práce a žitia v kuchyni.

Ergonomická technológia uľahčuje život v kuchyni

Ergonómia v kuchyni sa týka skrátenia vzdialeností, ktoré musíte pokryť
Každá kuchyňa môže byť rozdelená do piatich zón, bez ohľadu na veľkosť alebo rozloženie.

Miestnosť na skladovanie potravín (vrátane chladničky, mrazničky a skriniek na uskladnenie nedeliteľných potravín).
Tip: Ak máte v blízkosti chladničky počítaciu plochu, pomôžete si ukladať svoje potraviny alebo vyberať jedlo bez toho, aby ste dlho nechali chladničku otvorenú (alebo museli otvoriť a zavrieť ťažké dvere chladničky asi šesťdesiatkrát).

Hlavná skladovacia plocha pre všetky nepotravinové predmety, ako sú jedlá, servírovacie dosky, poháre, príbory a nádoby.
Tip: V ideálnom prípade by táto skladovacia plocha mala byť v blízkosti umývačky riadu a jedálenského stola.

Čistiaca plocha s umývačkou riadu a umývadlom.
Tip: Táto oblasť by mala mať všetky čistiace potreby priamo na dosah ruky a dobre organizované (aby ste mohli ihneď okamžite zistiť, čo potrebujete bez toho, aby ste sa dostali nadmerne).

Zóna na prípravu jedla.
Tip: Všetky položky potrebné na prípravu jedla (ako riad, kuchynské náradie, oleje a korenie) by mali byť uložené a organizované v tejto oblasti.

Varenie s varnou doskou a digestorom.
Tip: Malo by byť dostatok priestoru na to, aby hrnce, panvice, veko a kuchynské náradie boli uložené v blízkosti varnej dosky (napríklad pod ním).

(Visited 87 times, 1 visits today)
Share