Organické potraviny – zdravé potraviny

Čo sú to organické potraviny?

Organické potraviny sú zdravé potraviny pestované bez použitia syntetických / chemických ošetrení. Tieto ošetrenia začínajú priamo od semena a pokračujú až do spotreby jedla. Neexistuje žiadna právna definícia toho, aké sú všetky položky zahrnuté v termínoch „biopotraviny“, takže mnohí skladovatelia alebo predajcovia na ceste môžu tvrdiť, že dodávajú „ekologické výrobky“. Aj keď na potraviny neboli použité chemické látky alebo insekticídy / pesticídy, je potrebné oveľa viac zvážiť predtým, než sa potraviny môžu označiť za „organické“.

Sú organické potraviny Healther ako konvenčné potraviny?

Ale tu, „zdravšie“ nemusí nutne znamenať väčšiu výživu. Znamená to bezpečnejšie pre ľudskú spotrebu. To znamená, že pestovanie potravín z organického hľadiska nemení obsah výživy, ale nedostatok syntetických pesticídnych a insekticídnych zvyškov na ekologicky vypestovaných potravinách určite robí bezpečnejší produkt.

Treba však chápať, že samotné biopotraviny nie sú zaručené bez reziduí pesticídov. Aj tie najviac starostlivo pestované organické produkty sa môžu kontaminovať zo zvyškov pochádzajúcich z pôdy z predchádzajúcich poľnohospodárskych postupov alebo z kontaminovanej vody.

Je organické jedlo „ekologické“?
Určite!

Hoci nemôžeme s istotou potvrdiť nebezpečenstvá, chemické ošetrenia v potravinách môžu nepriaznivo ovplyvniť naše zdravie, môžeme určite hovoriť o environmentálnych škodách, ktoré sú schopné! Chystáte sa pre organické produkty je pozitívnym prístupom a úctyhodným gestom preukazovania záujmu o životné prostredie.

Existujú príbehy a príbehy dobre zdokumentovaných katastrof, ktoré majú vplyv na rastlinný a živočíšny život a narúšajú ekologickú rovnováhu. Rozsiahle znečistenie vzduchu a riečnych vôd syntetickými chemikáliami viedlo k chorobám plodín, ktoré sú odolné voči chemickým pesticídnym úpravám. Preto je dostatočne rozumné, aby ste vstúpili do ekologicky pestovaného produktu.

Nie sú organické potraviny vôbec ošetrené pre škodcov a hmyz?
Samozrejme, že nie !

Ekologické potraviny sa postriekajú. Ale toto postrek nie je s bežnými chemickými insekticídmi a pesticídmi. Používa sa certifikované biologické spreje, ktoré sú prírodné a živočíšne alebo rastlinné. Množstvo alebo dávka týchto prírodných sprejov je tiež veľmi kontrolovaná, dokonca aj vtedy, keď môžu zostať zvyšky v potravinách.

Zlepšuje chuť organických potravín?

Viac ako čokoľvek iné je to individuálne vnímanie. Rovnako ako niektorí ľudia majú ako sladké jedlá viac ako slané jedlá, tu sa tiež líšia od človeka k človeku. Existujú ľudia, ktorí veria, že organické jedlá chutnú oveľa lepšie ako bežné potraviny, ale opäť je to individuálna voľba!

Prečo je organická potravina drahšia ako konvenčné jedlo?

Ekologické produkty, pretože sa pestujú bez použitia syntetických pesticídov alebo insekticídov, sú náročnejšie na pracovnú silu. Tiež veľmi často výnosy organických produktov sú výrazne nižšie ako výnosy v neekologických podmienkach. Čas od času certifikácia, používanie drahých sprejov, školenie poľnohospodárov pre organické postupy atď., Všetky prispievajú k zvýšeniu cien.

Čo zahŕňa proces ekologického certifikovania? Všeobecne platí, že ekologický poľnohospodár musí pestovať plodiny po dobu aspoň troch rokov organicky bez použitia akýchkoľvek syntetických pesticídnych alebo chemických sprejov. Farma s kompletným vybavením a všetkými zariadeniami sú kontrolované tímom certifikačnej autority a po dôkladnom presvedčení tím vydáva osvedčenie na klasifikáciu fariem ako „ekologické“. Dokonca aj vtedy existuje pravidelná periodická a náhodná prehliadka farmy na zistenie jeho pokračujúcej organickej praxe

(Visited 94 times, 1 visits today)
Share