Pitie čaju Darjeeling je zážitok

Pitie čaju vyvoláva medzi znalcami mnohé diskusie. Zatiaľ čo niektorí tvrdia, že najlepší čaj bude vždy pochádzať z čerstvých púčikov a listov, iní uprednostňujú silnejšie a odvážnejšie infúzie. Čaj sa zberá po celý rok a každá sezóna prináša rôzne chute. Zistite viac o chuti čaju a objavte ich chute.

Prvý čaj je zozbieraný na jar alebo dokonca koncom zimy. Presný čas bude závisieť od krajiny, čaju, oblasti a dokonca aj od poľnohospodára. V mnohých krajinách vyrábajúcich čaj sa však prvý zber považuje za najlepší a často aj najdrahší.

 

Rozdiel medzi prvým a druhým zberom čajom

Prvý čaj obvykle obsahuje viac živín, antioxidantov a kofeínu. Typickým príkladom kvalitného jarného čaju je Darjeeling First Flash- Tindharia Bio FF Dj2. Čajové lístky z druhej vlny majú zvyčajne menej času na pestovanie. Rastú však rýchlejšie vďaka poveternostným podmienkam, na rozdiel od jarných, ktoré mali celú zimu oodpočinok a pomaly rástli.

V prípade zeleného čaju budú prvé čaje vždy to najlepšie. To isté platí pre biele a oolong čaje. S čajmi Darjeeling je to však komplikovanejšie. Darjeelingové čaje sú menej oxidované ako iné čierne čaje, preto je dôležitá čerstvosť.

Jednou z bežných otázok medzi milovníkmi čaju je, prečo čaje  Darjeelingu vyzerajú tak zeleno, hoci sú klasifikované ako čierne čaje. Vzhľad suchého čaju Darjeeling pri prvom zbere sa môže zmeniť na zelený čaj. Keď sa čerstvo otrhané listy prenesú do továrne, uschnú o 60 – 65 percent. Darjeeling čaje sa nedržia na fermentáciu, ale listy sú odobrané do sušiacej komory. Keď sú listy suché, je možné ich triediť a baliť. Preto z dôvodu veľmi malej oxidácie je prvý zber na prvý pohľad zelenkavý.

Takže prvý zber Darjeeling je v podstate veľmi ľahko oxidovaný nepražený oolong.

Ten pravý čaj Darjeeling si môžete kúpiť aj vy. Nečakajte práve teraz je čas na výhodný nákup čaju Darjeeling.

 

(Visited 67 times, 1 visits today)
Share