Slnečný chlieb

Príprava je jednoduchá a chuť ohromujúca. Nechajte sa inšpirovať mojimi obľúbenými receptami. :-)

Chlieb z ľanových semienok, variant A:

Potrebujeme: namočené ľanové semienka, naklíčené slnečnicové semienka (na noc namočíme, ráno scedíme a necháme deň, dva klíčiť), nastrúhanú mrkvu, himalájsku soľ, čerstvú petržlenovú vňať.

Chlieb z ľanových semienok, variant B:

Potrebujeme: namočené ľanové semienka, naklíčené slnečnicové semienka, nastrúhanú mrkvu, himalájsku soľ, čerstvú bazalku, sušené rajčiny.

Postup:  pri variante A, namočené ľanové semienka zmiešame s naklíčenými slnečnicovými semienkami, s nastrúhanou mrkvou, na jemno nasekanou petržlenovou vňaťou a dochutíme (podľa vlastnej chuti) himalájskou soľou. Pri variante B miesto petržlenovej vňaťky pridáme na jemno nasekanú bazalku a nakrájané sušené rajčiny. Všetko spolu vymiešame, na plech urobíme placky a dáme sušiť na teplé slniečko. Pokiaľ sušíte v rúre alebo v sušičke, isto viete, že teplota by nemala prekročiť 42°C.

chlebik

Pohánkové chlebíky:

Potrebujeme: naklíčenú pohánku, nastrúhanú mrkvu, strúčik cesnaku, čerstvú bazalku, čerstvé a sušené rajčiny, himalájsku soľ.

Postup: do misky si odoberieme istú časť naklíčenej pohánky, ktorú zmiešame s nastrúhanou mrkvou. Do mixéra následne vložíme ostatný zvyšok pohánky, sušené a čerstvé rajčiny, bazalku, cesnak a soľ. Rozmixujeme dohladka a zmiešame s ostatnou pohánkou a mrkvou. Opäť urobíme placky a dáme sušiť.

(Visited 73 times, 1 visits today)
Share