zdravé jedlo

Zdravšie stravovanie v kuchyni

Možno aj k Vám sa dostali viaceré informácie, ako je vyprážanie na bežnom oleji nebezpečné a radi by sme bežný olej vyhodili z vášho bežného jedálnička. Pokiaľ ste si odpovedali áno, tak ste na správnom mieste !

Kokosová smotana namiesto obyčajného oleja

Ako už názov napovedá, vyrába sa z kokosovej vody a z dužiny kokosového orecha. Kokosová smotana je krém, ktorý je vhodný na priamu konzumáciu, ale jeho najlepšie využitie je pri pečení alebo vyprážaní.

Počuli ste už o Ázijskej kuchyni ? Kokosová smotana sa používa na zjemnenie veľmi korenistých jedál. Pri vhodnom spracovaní sa da pripraviť veľmi rýchlo a hlavne chutné bezlaktózové  mlieko, poslúži nám iba čista voda. Pridáme čistú vodu v pomere 1diel krému na 4diely vody a dôkladne premiešane a ihneď môžeme kokosové mlieko podávať.

Shirataki čo to je ?

Zdravé, chutné cestoviny a hlavné nizkokalorické, ktoré mnohé ženy používajú aj na chudnutie. zdravé cestovinypochádzajú z exotického pôvodu Japonska, kde sa považovanú za veľkú pochúťku.

Určíte každý z nás už jedol rôzne cestoviny, či už so syrovou alebo mäsovou omáčkou, skúste nahradiť bežne cestoviny za zdravšie shirataki.

Shiaraki sa vyrábajú z prírodnej vlákniny koreňa plodiny Konjac, neobsahuje žiadne pridané farbiva, cukry a zložky okrem obyčajnej vody. Základne cestoviny shirataki sú bez chute, takže veľmi jednoducho pohltia chuť hlavného jedla.

(Visited 71 times, 1 visits today)
Share