Tri ingrediencie, dve minúty a nula spotrebičov – a o 7 hodine ráno otázka „mamička máme Nutellu na raňajky?“. Aby ste mohli dať svojím deťom skutočne zdravé raňajky, máme pre vás tip na zdravšiu Nutellu.
Nutella má vysoký obsah cukru, jedna porcia – cca 2 polievkové lyžice, má 21 gramov cukru, čo sa rovná asi 4 lyžičkám cukru – a to nie je moc zdravé. Tiež má veľa zbytočných prídavných látok. Pozrite sa, ako jednoducho si môžete urobiť Nutellu doma.
Zloženie Nutella: cukor, palmový olej, lieskové orechy, kakao, odstredené mlieko, srvátka, lecitín, vanilín.
Historická poznámka: Nutella bola vytvorená v roku 1940 z dôvodu nedostatku kakaa počas druhej svetovej vojny. Pán Ferrero používal lieskové orechy ako náhradu čokolády.
Náš recept na domácu Nutellu
Všetky ingrediencie sú orientačné, môžete si recept upraviť podľa vlastnej chuty.
½ šálky lieskového alebo mandľového masla
1 – 2 lyžice nesladeného kakaového prášku
1 – 2 lyžice medu alebo javorového sirupu
Vymiešajte maslo v plytkej miske. Pridajte kakaový prášok a zmiešajte. Pridajte med alebo javorový sirup.
AK si chcete urobiť vlastné orieškové maslo, pečte túto zmes v rúre po dobu 10 minút.