pu erh

Skvelé účinky čaju Pu-erh

Pu erh čaj bol vždy cenený v čínskom bylinkárstve pre jeho nesporné výhody. Pu erh (vyslovuje sa „poo-air“) obsahuje veľké množstvo polyfenolov (flavonoidy, katechíny a theaflavin), ktoré sú známe pre svoje antioxidačné vlastnosti. Tieto výkonné chemikálie urýchľuú spaľovanie tukov, rovnako ako znižujú stres. Thenanin a flavoidy v pu erh napomáhajú tráveniu tým, že pôsobia ako špongia urýchľujú spaľovanie tukov.

 

Z piatich hlavných druhov čaju (biely, zelený, oologn a čierny čaj a ostatné), pu urh stojí od všetkých ostatných niekde inde. Jeho čajové lístky prechádzajú prirodzeným kvasným procesom pred tým, ako sa čaj jemne usuší. To vytvára nulovú trpkosť a hlbké telo. Tento proces fermentácie tiež pomáha produkovať mikroorganizmy, ktoré sú obzvlášť prínosné pre ľudské telo.

Zníženie cholesterolu

 

Nové študie s pu erh preukázali zdravotné prínosy. Pu erh napomáha produkcii malých množstiev lovastatínu, prírodného statínu. V syntetickej forma sa lovastalín využíva na liečbu vysokej hladiny cholesterolu. Ďalšie štúdie preukázali, že dlhodobé užívanie pu erh čaju znižuje hladinu LDL cholesterolu (zlý cholesterol) a zvyšuje hladinu HDL (dobrého cholesterolu).
Čistenie

 

V tradičnom čínskom bylinkárstve sa považuje za meridián – zahriať na stredný horák – slezina a žalúdok a je prospešný pre krvnú očistu a trávenie. Veľa vecí, ktorá sa nachádzajú v našej strave a to aj zdravé potraviny, obsahujú kyseliny a ďalšie voľné radikály, ktoré sa môžu v tele vybudovať v priebehu času. Tieto usadeniny sa potom prevedú do krvi. Pu erh je teda prospešné piť, aby čistil krv od jedovatých látok.

 

Pomáha pri trávení

 

Čistí a žalúdok a črevá prostredníctvom kyselín a zdravých baktérii. Mikroorganizmy, ktoré sú prítomné v pu erh ukázali zvýšenie zdravej bakteriálnej flóry v žalúdku a črevách. Pu erh je preto prospešné konzumovať po ťažkých jedlách pre pomoc s lepším trávením.

 

Znižuje stres a pomáha pri spánku

 

Aj keď má pu erh kofeín, pomáha pris spaní. Obsahuje mikroorganizmy a fytochemikáliím, GABA a theanin, látky ktoré pomáhajú znižovať stres a zvyšujú produkciu prírodné melatonínu v mozgu, čo vedie k zníženiu stresu, stabilizuje náladu a zlepšuje spánok.
Prevencia chorôb

 

Ako väčšina čajov, aj pu erh obsahuje antioxidanty a má protizápalové vlastnosti. Antioxidanty sú prírodné fytochemikálie, ktoré pomáhajú bojovať s molekulami voľných radikálov. Antioxidanty, ktoré sa nachádzajú v pu erh sú často vo vyššej koncentrácii ako vo väčšine iných čajov v dôsledku

(Visited 126 times, 1 visits today)
Share