Príprava je jednoduchá a chuť ohromujúca. Nechajte sa inšpirovať mojimi obľúbenými receptami.
Chlieb z ľanových semienok, variant A:
Potrebujeme: namočené ľanové semienka, naklíčené slnečnicové semienka (na noc namočíme, ráno scedíme a necháme deň, dva klíčiť), nastrúhanú mrkvu, himalájsku soľ, čerstvú petržlenovú vňať.
Chlieb z ľanových semienok, variant B:
Potrebujeme: namočené ľanové semienka, naklíčené slnečnicové semienka, nastrúhanú mrkvu, himalájsku soľ, čerstvú bazalku, sušené rajčiny.
Postup: pri variante A, namočené ľanové semienka zmiešame s naklíčenými slnečnicovými semienkami, s nastrúhanou mrkvou, na jemno nasekanou petržlenovou vňaťou a dochutíme (podľa vlastnej chuti) himalájskou soľou. Pri variante B miesto petržlenovej vňaťky pridáme na jemno nasekanú bazalku a nakrájané sušené rajčiny. Všetko spolu vymiešame, na plech urobíme placky a dáme sušiť na teplé slniečko. Pokiaľ sušíte v rúre alebo v sušičke, isto viete, že teplota by nemala prekročiť 42°C.
Pohánkové chlebíky:
Potrebujeme: naklíčenú pohánku, nastrúhanú mrkvu, strúčik cesnaku, čerstvú bazalku, čerstvé a sušené rajčiny, himalájsku soľ.
Postup: do misky si odoberieme istú časť naklíčenej pohánky, ktorú zmiešame s nastrúhanou mrkvou. Do mixéra následne vložíme ostatný zvyšok pohánky, sušené a čerstvé rajčiny, bazalku, cesnak a soľ. Rozmixujeme dohladka a zmiešame s ostatnou pohánkou a mrkvou. Opäť urobíme placky a dáme sušiť.