goji čaj

Goji čaj

Goji konzumuje väčšina z nás rovnako ako hrozienka. Čo si ale budeme rozprávať, nie každému to vyhovuje. Niekto nerád „chrúme“, iný má zlé zuby. Prinášame vám preto recept na goji čaj z kustovnice čínskej, ktorý po stáročia Číňania používali vo svojej tradičnej prírodnej medicíne a v Tibete bol v starovekých receptoch dokonca používaný ako tajomný elixír zdravia a dlhovekosti.

Výluh z kustovnice pripravíte veľmi jednoducho tak, že zalejete v hrnčeku dve vrchovaté kávové lyžičky sušených plodov goji horúcou, nie však vriacou vodou a necháte asi 5 minút odstáť. Nápoj si môžete dochutiť medom, citrónom, trstinovým cukrom – skrátka tým, čo máte radi a rozhodne nesmiete zabudnúť zjesť z čaju i plody goji. My vám sem ale dáme recept na Herb s antioxidačnými účinkami, ktorá vás navyše krásne zahreje.

Čo budete potrebovať na jeden štvrťlitrový hrnček:

2 vrchovaté kávové lyžičky sušenej kustovnice
šťavu z 1/2 citróna
kúsok čerstvého zázvoru alebo 1 lyžičku mletého sušeného zázvoru
250 ml horúcej vody
postup:

Do šálky dajte dve vrchovaté lyžičky sušenej kustovnice a zalejte je horúcou, nie však vriacou vodou, pridajte kúsok zázvoru a nechajte pod tanierikom 5 minút odstáť. Ak máte len sušený zázvor, tak ho pridajte až tesne pred podávaním zároveň so šťavou z polovice citróna. Nápoj si dochuťte podľa ľubovôle a konzumujte ho spolu s plodmi goji.

(Visited 64 times, 1 visits today)
Share