Pre naše posledné medzinárodné tematické menu roka sme vytvorili slávnostné sviatočné menu inšpirované slávnostnými slávnostami ruského Silvestra, počínajúc týmito kúskami zemiakov s kaviárom.
Petrohrad v decembri je veľmi tmavé, veľmi chladné miesto. Temnota je šokujúcejšia ako zima. V skutočnosti v pobrežnom Petrohrade nie je oveľa chladnejšie ako v Anglicku. Tento týždeň napríklad sú minimá v Petrohrade bláznivé 29 ° F, zatiaľ čo tu v Bostone trénujeme na týždeň s -3 ° F noci. Temnota je však skutočnou výzvou. Pre väčšinu decembra sa slnko zvyšuje o 10:00 a nastaví okolo 3:30. Nikdy to nie je úplne pocit ako deň: slnko oblúka nízky po oblohe, čo má za následok niečo ako päťhodinový východ slnka / západu slnka.
Ruské novoročné menu: Bramborové uhryznutie s kaviárom
Takže nie je ťažké vidieť, ako Silvester, dovolenka oslavujúca svetlo a teplo, sa stáva jasným miestom ruskej zimy. Vyžaduje sa dlho do noci, návštevy s priateľmi a rodinou a samozrejme aj množstva toastov na zdravie a šťastie. Počas sovietskej éry, keď bolo zakázané osláviť Vianoce, väčšina ruských vianočných tradícií bola prenesená na Silvestra a odvtedy zostali tam.
Typická ruská silvestrovská špecialita pozostáva zo štyroch malých talířov, šalátov, okrov, chleba a veľa nápojov. V našom spárovanom, amerikanizovanom menu máme tri recepty: zemiakové kúsky s kaviárom, modernizovaný šalát „sleď pod šatkou“ (viac o tom neskôr!) A návykové huby Pirozhki alebo malé koláče.
Ruské novoročné menu: zemiakové kúsky s kaviárom, „sleď pod šatkou“ šalát a huby Pirozkhi
Po prvé, zemiačiky s kaviárom. Myslím, že to môže byť najľahšie dovolenkové predjedlo vôbec. Všetko, čo potrebujú, je varenie hrnca s malými zemiakmi, nakrájanie na polovicu, vyberanie trochu stredu a nakrájanie každej zemiakovej polovice s kyslou smotanou, niekoľkými perlami kaviáru a malej vetvičky kôpru. To je všetko – to je celý recept v jednej vete. A sú vynikajúce! Bol som prekvapený, ako návykové bolo každé malé kousnutie. Raz som ich zhotovil, aby som fotografoval tento príspevok, o týždeň neskôr na Štedrý večer, a myslím si, že by to bolo veľmi jednoduché, keby sme sa dostali do NYE strany, do ktorej sme sa v nedeľu dostali.
Napriek svojej jednoduchosti sú tieto kousky zemiakov stále slávnostné a pôsobivé. Samozrejme, kaviár je trochu mŕtva – dokonca aj malá nádoba s lososom sa vám vráti aspoň za 20 dolárov. Ale držať sa cenovo dostupných odrôd a myslieť na to ako kúpiť pekný syr. Trochu ide dlhú cestu a ktokoľvek slúži, či je to len váš spolubývajúci alebo dav 40, bude nevyhnutne povedať „oooh, kaviár“, keď uvidia taniere.
Ruské novoročné menu: Bramborové uhryznutie s kaviárom
Zatiaľ čo vodka je tradičný nápoj na ruskom novoročnom večierku, je tu veľa priestoru na ďalšie pôžitky. Samozrejme, že servírujeme víno a s týmito zemiakmi je La Crema Monterey Chardonnay skvelou voľbou. Podávajte oba zemiaky a Chardonnay ochladí a pripravte sa na báječný večer!
KATALÓGOVÉ BITY S CAVIAROM
Autor: Katie na kuchynské dvere
Čas prípravy: 10 minút
Doba trvania: 15 minút
Celkový čas: 25 minút
Podáva: Servíruje 8-10 ako predjedlo
ZLOŽENIE
2 libry šalátových zemiakov s veľkosťou golfového guličky
1/2 šálky kyslej smotany
1,5 oz kaviárom alebo lososom
Čerstvý kôprid, na ozdobu
Čerstvo mletý čierny korenie
INŠTRUKCIE
Umyte zemiaky a pridajte ich do veľkého hrnca. Zemiaky zakryjte aspoň 1 palcov so studenou vodou. Soľ vodou veľkoryso. Priveďte hrniec do varu na miernom ohni, potom varte zemiaky, až kým nie sú sotva jemné, keď sa pokazia vidličkou, asi 5-10 minút v závislosti od veľkosti zemiakov. Odstráňte jeden zemiak, nakrájajte na polovicu a otestujte, či ste v strede. Keď sú zemiaky celkom pretiahnuté (ale nerozpadajú!), Vypustite zemiaky. Odložte a nechajte úplne vychladnúť.
Každý zemiak nakrájajte na polovicu. Pomocou malej lyžice nakrájajte kúsok stredu každého zemiaka na polovicu. Vyplnenú oblasť naplňte 1-2 čajové lyžičky kyslej smotany a potom zakryjte kyslou smotanou 4-6 perličkami kaviáru (asi 1/4 čajovej lyžičky). Umiestnite zemiaky na tanier. Položte jednu kvitnúnu kôpru na vrchol každého kúsky zemiakov a mlejte čierny korenie na vrchole zemiakov. Chladíme až do chladenia. Podávajte studenú.